Sigorta Takip Yazılımı

Sigorta Takip Yazılımı Bu yazılımıdaki amacımız sigorta acentelerinin  anlaştıkları firmalardan müşterilerine kestikleri değişik türdeki poliçelerinin bitiş sürelerini ve borç alacak bilgilerini takip ederek bitiş süresi yaklaşan müşterilerine otomatik olarak sms gönderimi yapılarak veya yazılım ekranında göstererek sigorta takip işlerini kolaylaştırmaya çalışmak ve müşteri memnuniyetini artırmaktır.

Sigorta Takip Yazılımı
Sigorta Takip Yazılımı
Sigorta Takip Yazılımı

Sigorta Takip Yazılımı

Bu yazılımıdaki amacımız sigorta acentelerinin  anlaştıkları firmalardan müşterilerine kestikleri değişik türdeki poliçelerinin bitiş sürelerini ve borç alacak bilgilerini takip ederek bitiş süresi yaklaşan müşterilerine otomatik olarak sms gönderimi yapılarak veya yazılım ekranında göstererek sigorta takip işlerini kolaylaştırmaya çalışmak ve müşteri memnuniyetini artırmaktır.

Yazılım Tanımlama İşlemleri,

1-Dönem Tanım

Dönem tanımlama işlemi kesilen poliçeleri belli bir dönemde toplamak için yapılan işlemdir. Sisteme giriş yapılırken seçilir ve poliçeler bu döneme işlenir.

2-Firma Tanım

Firma tanımlama işlemi acentenin anlaşmalı olduğu ana firmaların tanımlandığı sigorta şirketleridir.

3-Acente Tanım

Kendi acentenizi ve anlaşmalı olduğunuz acentelerin tanımlandığı ekrandır. Kesilen poliçeler bu acenteler üzerinde birikir.

4-Grup Tanım

Poliçe ürünlerinin ana gruplarının tanımlandığı ekrandır. Mesela Trafik ana bir grup tanımlaması olabilir. Bu ana grup altında zorunlu trafik sigırtası, kasko gibi ürünler tanımlanabilir.

5-Ürün Tanım

Ana ürün gruplarına bağlı olarak tanımlanan ürün tanımlamalarıdır. Mesela Zorunlu Trafik sigortası bir üründür. Poliçe kesilirken seçilmesi gereklidir.

6-Kullanıcı Tanım

Yazılımı kullanacak olan kullanıcıların tanımlandığı ekrandır.

7-Sms Ayarları

Bu sayfamızda sms api desteği sunan firmalardan alınan kullanıcı bilgilerinin tanımlandığı ekrandır.

Sigorta Giriş

İşlem menüsünden sigorta giriş ekranına gelinir. Bu ekranımızda poliçe girişi yapılacak olan kişi veya firma bilgisi tanımlanır. Eğer kişi veya firma tanımlı ise girilen kimlikno veya vergino üzerinden kişi veya firma bulunur. Tanımlama işlemi bittikten sonra sıra poliçe kesme ekranına geçmek için alttaki resimde görülen Yeni Poliçe butonuna basılarak gerekli bilgiler doldurulduktan sonra poliçemiz kesilmiş olur. İstenilirse poliçenin pdf formatında yazılıma yüklemesi yapılarak ilişkilendirme yapılır ki geçen süre içerisinde geriye dönük takip işlemlerini kolaylaştırır. Poliçe Kesildikten sonra otomatik olarak tahsilat ekranına geçilir ve müşteriden alınan ücret varsa girilir, diyelim ki poliçe brüt tutarı 1000 TL müşteri 500 TL vermek istedi. 500 TL sisteme girilir ve geri kalan 500 TL müşterinin borcu olarak kalır. Bu sayede Borç alacak takibini kolaylaştırır.

Kişi veya Firma Tanım Ekranı

Alttaki resimde görüldüğü gibi kişi veya firma tanımlanırken Sms Gitsin mi parametresi vardır. Yasalar çerçevesinde kişi veya firma sms almak istemiyorsa bu kutucuğun işaretlenmemesi gerekiyor. Eğer işaretlemiş iseniz sms ayarları sayfasında işaretli kişilere sms giderken giden mentin sonuna eklenmesi gereken "Eğer sms almak istemiyorsanız şu telefona başvurarak listeden çıkabilirsiniz" gibi bir not eklemek faydalı olur. Ayrıca yeni çıkan yasaya göre sms gidecek müşterilerinizin İYS sistemine kayıt edilmesi gerekmektedir. Detaylı bilgi için adresini ziyaret ediniz. https://iys.org.tr/iys/nedir

Aşağıdaki resimde kırmızı ile gösterilenler borcu olan müşterilerdir.

sigorta takip

Sigorta Giriş Ekranı

Alttaki ekran poliçe giriş formudur. Bu formda yeni poliçe veya daha önce kesilen poliçelerin düzenleme işlemleri yapılabilmektedir. Sigorta başlangıç ve bitiş tarihleri belirlendikten sonra poliçeyi hangi firmadan kesilecek ise firma seçilir, Acenta seçiminde poliçeyi kendi acentanız kesiyor ise kendi acentanızı seçmeniz veya anlaşmalı acenta üzerinden kesiliyorsa o acenta seçilir. Ürün ve diğer gerekli bilgiler doldurulduktan sonra poliçemiz sisteme kayıt olur ve otomatik olarak tahsilat ekranına geçer.

sigorta takip

Tahsilat Ekranı

Kesilen poliçelerin tahsilat işlemlerinin yapıldığı veya düzenlendiği ekrandır. Yazılım kesilen poliçenin brüt tutarından fazla ücret alınmasına izin vermemektedir. Alttaki resimde de görüldüğü gibi Alınacak maksimum tutar kadar ücret alınabilir. Bu ücret işlem yapılan poliçeden kalan bakiyedir. Müşterinizin acentanızdan kesilen birden fazla poliçesi olabileceği için Alınacak maksimum tutar poliçeden kalan bakiyedir.

sigorta takip tahsilat

Listeler

1-Alacak Listesi

2-Dönemsel Durum Listesi

3-Dönemsel Firma Ürün Listesi

4-Dönemsel Acenta Ürün Listesi

5-Poliçe Listesi

gibi listeleri alabilir poliçelerinizi takip edebilirsiniz.

Teknik Özellikler:

Yazılım C# yazılım dili ile yapılmıştır. Framework 4.0 ile çalışmaktadır. Ayrıca veritabanı olarak ücretsiz olan PostgreSql kullanılmıştır. Güvenilir bir veritabanıdır.