Büyük veriden öğrencilerin öğretim içerik tercihlerinin başarıya etkisinin belirlenmesine yönelik veritabanlarından bilgi keşfi yöntemi: OULAD veri seti örneği

Büyük veriden öğrencilerin öğretim içerik tercihlerinin başarıya etkisinin belirlenmesine yönelik veritabanlarından bilgi keşfi yöntemi: OULAD veri seti örneği Meşe, Can Sanal öğrenme ortamlarında öğrencilerin öğrenme içerikleri ile etkileşimlerinden dolayı çok sayıda veri ortaya çıkmaktadır. Bu veriler eğitsel veri madenciliği algoritmaları ile sanal öğrenme ortamlarının tasarımında yol gösterici nitelikte olmaktadır. Ancak öğrencilerin sanal öğrenme ortamında etkileşimde bulundukları öğretim materyallerinin başarı durumlarına etkisinin incelenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tür ihtiyaçlara yönelik yapılan eğitsel veri madenciliği uygulamalarına yönelik izlenmesi gereken bilimsel süreçlerin de ortaya konulması gerekmektedir. Bu araştırmada öğrencilerin sanal öğrenme ortamında farklı öğrenme materyalleri ile etkileşimlerinin başarı durumuna etkisinin ortaya konulmasında veritabanından bilgi keşfi yönteminin kullanılması amaçlanmıştır. Araştırmada büyük veri olarak The Open University Öğrenme Analitiği Veri Seti kullanılmıştır. Bu veri seti ile veritabanından bilgi keşfi yöntemine göre süreç izlenmiş ve karar ağacı algoritmalarından CART algoritması ile araştırma sorularına yanıt aranmıştır. Araştırmanın bulgularına göre öğrencilerin öğretim materyalleri ile etkileşimlerinin başarının bir belirleyicisi olduğu görülmüştür. Bu doğrultuda öğretim tasarımcılarının uzaktan eğitim ortamlarında standartların oluşturulmasına ve etkili bir öğretim tasarımı için tercih edilecek öğretim materyallerinin belirlenmesine yönelik alacakları kararda araştırma bulgularının yol gösterici nitelikte olması öngörülmektedir.

Büyük veriden öğrencilerin öğretim içerik tercihlerinin başarıya etkisinin belirlenmesine yönelik veritabanlarından bilgi keşfi yöntemi: OULAD veri seti örneği

Büyük veriden öğrencilerin öğretim içerik tercihlerinin başarıya etkisinin belirlenmesine yönelik veritabanlarından bilgi keşfi yöntemi: OULAD veri seti örneği Meşe, Can Sanal öğrenme ortamlarında öğrencilerin öğrenme içerikleri ile etkileşimlerinden dolayı çok sayıda veri ortaya çıkmaktadır. Bu veriler eğitsel veri madenciliği algoritmaları ile sanal öğrenme ortamlarının tasarımında yol gösterici nitelikte olmaktadır.

Ancak öğrencilerin sanal öğrenme ortamında etkileşimde bulundukları öğretim materyallerinin başarı durumlarına etkisinin incelenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tür ihtiyaçlara yönelik yapılan eğitsel veri madenciliği uygulamalarına yönelik izlenmesi gereken bilimsel süreçlerin de ortaya konulması gerekmektedir. Bu araştırmada öğrencilerin sanal öğrenme ortamında farklı öğrenme materyalleri ile etkileşimlerinin başarı durumuna etkisinin ortaya konulmasında veritabanından bilgi keşfi yönteminin kullanılması amaçlanmıştır.

Araştırmada büyük veri olarak The Open University Öğrenme Analitiği Veri Seti kullanılmıştır. Bu veri seti ile veritabanından bilgi keşfi yöntemine göre süreç izlenmiş ve karar ağacı algoritmalarından CART algoritması ile araştırma sorularına yanıt aranmıştır. Araştırmanın bulgularına göre öğrencilerin öğretim materyalleri ile etkileşimlerinin başarının bir belirleyicisi olduğu görülmüştür.

Bu doğrultuda öğretim tasarımcılarının uzaktan eğitim ortamlarında standartların oluşturulmasına ve etkili bir öğretim tasarımı için tercih edilecek öğretim materyallerinin belirlenmesine yönelik alacakları kararda araştırma bulgularının yol gösterici nitelikte olması öngörülmektedir.