Falling Walls Lab Türkiye Açıldı
Falling Walls Lab Türkiye, gençlerin yaratıcılığını, yenilikçi fikirlerini ve keşiflerini desteklemek amacıyla TÜBİTAK ve Falling Walls GmbH iş birliğinde açılmıştır. Falling Walls Lab, Almanya merkezli uluslararası yenilikçi girişimcilik yarışmasıdır. Disiplinlerarası üniversite öğrencileri ve kariyerinin başındaki profesyoneller, küresel ve yerel olarak çığır açan fikirlerini yarışmaya sunabilirler. Her aday, bilim, sanat ve toplum üzerinde olumlu etkiler yaratan yenilikçi fikrini sergilemek için 3 dakikalık bir sunum hazırlamalıdır. Jüri, yarışmaya katılan yenilikçi fikirleri değerlendirerek, 7 Kasım 2023’te düzenlenecek olan küresel yarışmada Türkiye’yi temsil edecek adayı belirleyecektir. Falling Walls Lab Türkiye’den seçilen aday, 7 Kasım2023’te Berlin'deki küresel finale katılmaya hak kazanarak, Berlin’de bilim, iş dünyası ve politika alanındaki dünya çapındaki önemli isimlerle buluşma fırsatı elde edecektir. Berlin'deki Global Falling Walls Lab finallerine Türkiye’den katılacak adayın seyahat ve konaklama masrafları TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Geçmiş yıllardaki yarışmalarda kazanan sunumları Falling Walls Lab web sitesinde incelemek için bu bağlantıyı kullabilirsiniz: https://falling-walls.com/lab/ Falling Walls Lab Türkiye yarışmasına katılmak için bu linki kullanabilirsiniz: https://falling-walls.com/lab/apply/ Son başvuru tarihi: 17 Temmuz 2023. Başvurularda aranan şartlar: Başvuru yapacak kişiler 18 yaş ve üzerinde olmalıdır. Başvuru sahipleri aşağıdaki koşullardan en az birini karşılamalıdır: Üniversitede lisans, yüksek lisans, doktora programlarından birinde kayıtlı olmalı veya doktora sonrası araştırmacı olmalı En fazla 10 yıl önce lisans derecesi almış olmalı En fazla 7 yıl önce yüksek lisans derecesi almış olmalı En fazla 5 yıl önce doktora derecesi almış olmalı Başvurular İngilizce olarak yapılmalıdır. Birden fazla başvuru yapılmamalıdır. Geçmiş dönemlerde Falling Walls Lab yarışmalarına katılanlar, Falling Walls Lab Türkiye yarışmasına başvuru yapma hakkına sahip değillerdir.
Falling Walls Lab Türkiye, gençlerin yaratıcılığını, yenilikçi fikirlerini ve keşiflerini desteklemek amacıyla TÜBİTAK ve Falling Walls GmbH iş birliğinde açılmıştır.
Falling Walls Lab, Almanya merkezli uluslararası yenilikçi girişimcilik yarışmasıdır. Disiplinlerarası üniversite öğrencileri ve kariyerinin başındaki profesyoneller, küresel ve yerel olarak çığır açan fikirlerini yarışmaya sunabilirler.
Her aday, bilim, sanat ve toplum üzerinde olumlu etkiler yaratan yenilikçi fikrini sergilemek için 3 dakikalık bir sunum hazırlamalıdır.
Jüri, yarışmaya katılan yenilikçi fikirleri değerlendirerek, 7 Kasım 2023’te düzenlenecek olan küresel yarışmada Türkiye’yi temsil edecek adayı belirleyecektir.
Falling Walls Lab Türkiye’den seçilen aday, 7 Kasım2023’te Berlin'deki küresel finale katılmaya hak kazanarak, Berlin’de bilim, iş dünyası ve politika alanındaki dünya çapındaki önemli isimlerle buluşma fırsatı elde edecektir. Berlin'deki Global Falling Walls Lab finallerine Türkiye’den katılacak adayın seyahat ve konaklama masrafları TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.
Geçmiş yıllardaki yarışmalarda kazanan sunumları Falling Walls Lab web sitesinde incelemek için bu bağlantıyı kullabilirsiniz: https://falling-walls.com/lab/
Falling Walls Lab Türkiye yarışmasına katılmak için bu linki kullanabilirsiniz: https://falling-walls.com/lab/apply/
Son başvuru tarihi: 17 Temmuz 2023.
Başvurularda aranan şartlar:
Başvuru yapacak kişiler 18 yaş ve üzerinde olmalıdır.
Başvuru sahipleri aşağıdaki koşullardan en az birini karşılamalıdır:
- Üniversitede lisans, yüksek lisans, doktora programlarından birinde kayıtlı olmalı veya doktora sonrası araştırmacı olmalı
- En fazla 10 yıl önce lisans derecesi almış olmalı
- En fazla 7 yıl önce yüksek lisans derecesi almış olmalı
- En fazla 5 yıl önce doktora derecesi almış olmalı
Başvurular İngilizce olarak yapılmalıdır.
Birden fazla başvuru yapılmamalıdır.
Geçmiş dönemlerde Falling Walls Lab yarışmalarına katılanlar, Falling Walls Lab Türkiye yarışmasına başvuru yapma hakkına sahip değillerdir.