Türkiye, Uluslararası Başarılarına Bir Yenisini Daha Ekledi!
Ülkemizdeki paydaşların Ufuk Avrupa Programı’ndan en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak ve Türk Araştırma Alanının (TARAL) kapasitesini arttırmaya yönelik TÜBİTAK’ın faydalanıcısı olarak yer alacağı “Türkiye in Horizon Europe” isimli proje önerisi Avrupa Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda onaylandı. Söz konusu proje önerisi, IPA III (2021-2027) Türkiye ve AB Mali İşbirliği programı altında yer alan “Rekabetçilik ve Kapsayıcı Büyüme” dördüncü penceresi çerçevesindeki “Özel sektörün gelişimi, ticaret, araştırma ve yenilik” öncelikli hedefine başvuran çok sayıda proje içerisinden kısa listeye kaldı ve Avrupa Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde onaylanarak fonlanmaya hak kazandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünü gerçekleştirdiği Rekabetçi Sektörler Programı (RSP) altında desteklenecek olan Türkiye in Horizon Europe projesi, ilgili pencere altından ihale süreci başlayacak olan ilk proje olma özelliğini de taşıyor. 3,5 yıl sürecek proje kapsamında, TARAL paydaşlarının tamamı yaklaşık 5 Milyon Avroluk teknik destek kapsamında yer alacak kapasite geliştirme etkinliklerinden yararlanabilecekler. Proje faaliyetlerinin 2024 yılı ikinci çeyreğinde başlaması öngörülüyor. Ülkemizin Asosiye ülke olarak yer aldığı Ufuk Avrupa Programı ile 2021-2027 yılları arasında 95,5 milyar Avro'luk bütçeyle bilim ve yenilik faaliyetleri destekleniyor. Ülkemizde koordinasyonu TÜBİTAK tarafından sürdürülen bu program ile paydaşlarımız, Avrupa Birliği’nde yer alan üniversite, araştırma merkezi ve özel kuruluşlar ile bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında iş birliği projelerine katılabiliyor ve sunulan bu muazzam fon imkânlarından yararlanabiliyor.
Ülkemizdeki paydaşların Ufuk Avrupa Programı’ndan en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak ve Türk Araştırma Alanının (TARAL) kapasitesini arttırmaya yönelik TÜBİTAK’ın faydalanıcısı olarak yer alacağı “Türkiye in Horizon Europe” isimli proje önerisi Avrupa Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda onaylandı.
Söz konusu proje önerisi, IPA III (2021-2027) Türkiye ve AB Mali İşbirliği programı altında yer alan “Rekabetçilik ve Kapsayıcı Büyüme” dördüncü penceresi çerçevesindeki “Özel sektörün gelişimi, ticaret, araştırma ve yenilik” öncelikli hedefine başvuran çok sayıda proje içerisinden kısa listeye kaldı ve Avrupa Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde onaylanarak fonlanmaya hak kazandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünü gerçekleştirdiği Rekabetçi Sektörler Programı (RSP) altında desteklenecek olan Türkiye in Horizon Europe projesi, ilgili pencere altından ihale süreci başlayacak olan ilk proje olma özelliğini de taşıyor.
3,5 yıl sürecek proje kapsamında, TARAL paydaşlarının tamamı yaklaşık 5 Milyon Avroluk teknik destek kapsamında yer alacak kapasite geliştirme etkinliklerinden yararlanabilecekler. Proje faaliyetlerinin 2024 yılı ikinci çeyreğinde başlaması öngörülüyor.
Ülkemizin Asosiye ülke olarak yer aldığı Ufuk Avrupa Programı ile 2021-2027 yılları arasında 95,5 milyar Avro'luk bütçeyle bilim ve yenilik faaliyetleri destekleniyor. Ülkemizde koordinasyonu TÜBİTAK tarafından sürdürülen bu program ile paydaşlarımız, Avrupa Birliği’nde yer alan üniversite, araştırma merkezi ve özel kuruluşlar ile bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında iş birliği projelerine katılabiliyor ve sunulan bu muazzam fon imkânlarından yararlanabiliyor.