Sosyal medyanın Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler üzerindeki etkisi

Sosyal medyanın Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler üzerindeki etkisi Vural, Ali Murat; Aldamen, Yasmin Karacagil, Zeynel Sosyal medya, günlük yaşamı, kararları, tercihleri, kanaatleri ancak daha da ötesinde genel olarak medyanın taraflı ve yetersiz kaldığı bir dünyada, doğrudan kişiler ve topluluklar arası haberleşmeyi, bilgilenmeyi ve yönlenmeyi sağlayan araca dönüşmüştür. Dolayısıyla sosyal medyanın etken olduğu süreçlerden birini de krizler oluşturmaktadır. Zira kriz zamanlarında sosyal medya neredeyse en önemli bilgi kaynağına dönüşmektedir. Bu çalışmada da "kriz" terimi, Suriye iç savaşının ürettiği Suriyeli mültecilerin yaşadıkları ve onlar üzerinden yaşananlar için ifade edilmektedir. Suriye'de, Arap Baharı Devrimlerinden etkilenerek başlayan gösteriler bir süre sonra rejime karşı isyana dönüşmüş, başlangıçta basit talepler ve masum gösterilerle başlayan süreç, hükümet güçlerinin yoğun baskı ve şiddeti sonucu 11 yıllık bir iç savaşa dönmüştür. 2011 yılında başlayan iç savaş, bugün halen çözümsüzlük ile devam etmektedir. İç savaş, çok sayıda Suriyeliyi ülkesinden kaçmaya zorlamış ve dünyanın bu çağdaki en büyük mülteci krizinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Milyonlarca Suriyeli pek çok ülkeye dağılmış, gittikleri ülkelerin sığınmacısı durumuna düşmüşlerdir. Bu kaçışta, mültecilerin en yoğun sığındıkları ülke ise Türkiye olmuştur…

Sosyal medyanın Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler üzerindeki etkisi

Sosyal medyanın Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteciler üzerindeki etkisi Vural, Ali Murat; Aldamen, Yasmin Karacagil, Zeynel Sosyal medya, günlük yaşamı, kararları, tercihleri, kanaatleri ancak daha da ötesinde genel olarak medyanın taraflı ve yetersiz kaldığı bir dünyada, doğrudan kişiler ve topluluklar arası haberleşmeyi, bilgilenmeyi ve yönlenmeyi sağlayan araca dönüşmüştür. Dolayısıyla sosyal medyanın etken olduğu süreçlerden birini de krizler oluşturmaktadır. Zira kriz zamanlarında sosyal medya neredeyse en önemli bilgi kaynağına dönüşmektedir.

Bu çalışmada da "kriz" terimi, Suriye iç savaşının ürettiği Suriyeli mültecilerin yaşadıkları ve onlar üzerinden yaşananlar için ifade edilmektedir. Suriye'de, Arap Baharı Devrimlerinden etkilenerek başlayan gösteriler bir süre sonra rejime karşı isyana dönüşmüş, başlangıçta basit talepler ve masum gösterilerle başlayan süreç, hükümet güçlerinin yoğun baskı ve şiddeti sonucu 11 yıllık bir iç savaşa dönmüştür. 2011 yılında başlayan iç savaş, bugün halen çözümsüzlük ile devam etmektedir.

İç savaş, çok sayıda Suriyeliyi ülkesinden kaçmaya zorlamış ve dünyanın bu çağdaki en büyük mülteci krizinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Milyonlarca Suriyeli pek çok ülkeye dağılmış, gittikleri ülkelerin sığınmacısı durumuna düşmüşlerdir. Bu kaçışta, mültecilerin en yoğun sığındıkları ülke ise Türkiye olmuştur…