Proje Yönetimi Yaklaşımıyla Engelli Toplu Taşıma Ulaşımında Risk Belirleme

Proje Yönetimi Yaklaşımıyla Engelli Toplu Taşıma Ulaşımında Risk Belirleme Çakmakçı, Mehmet Engelliler için erişilebilirlik konusu sosyal hayat ve temel gereksinimler için son derece önem arz etmektedir. Toplumsal yaşamın her yerinde engellilerin de yer alması, özellikle ulaşım sistemlerinin erişilebilir ve kullanılabilir olması çok önemli bir konudur. Engelliler, gündelik hayatlarında toplu taşıma kullanırken ciddi risklerle karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle toplu taşımaların planlanması engellilere risk oluşturmayacak şekilde yapılmalıdır. Çalışmamızda engelli bireylerin karşılaştığı risklerin analiz edilmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmanın daha başarılı olması açısından anket sürecinin de bu çalışmaya entegre edilmesi düşünülmüştür. 14 hafta ile sınırlı olan ders süresi, anket çalışması için gerekli olan Etik Kurul Raporu ile birlikte anket cevaplarının alınması-değerlendirilmesi-sonuçlandırılması süreçleri de göz önünde bulundurularak anket çalışması bu çalışmanın bir sonraki aşamasında gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda, çalışmanın devamı için gerekli alt yapıyı oluşturacak “Belirlenen Risklere Yönelik Düzenleme ve Uygulamaların Yeterliliği” ile ilgili öneriler geliştirilmiştir. Proje çalışmamızın amacı doğrultusunda Türkiye’de ve Dünya’da bu konu üzerine yapılmış olan çeşitli çalışmalar incelenmiş, engellilerin toplu taşımada nasıl risklerle karşılaştığı analiz edilerek öneriler yapılmıştır.

Proje Yönetimi Yaklaşımıyla Engelli Toplu Taşıma Ulaşımında Risk Belirleme

Proje Yönetimi Yaklaşımıyla Engelli Toplu Taşıma Ulaşımında Risk Belirleme Çakmakçı, Mehmet Engelliler için erişilebilirlik konusu sosyal hayat ve temel gereksinimler için son derece önem arz etmektedir. Toplumsal yaşamın her yerinde engellilerin de yer alması, özellikle ulaşım sistemlerinin erişilebilir ve kullanılabilir olması çok önemli bir konudur. Engelliler, gündelik hayatlarında toplu taşıma kullanırken ciddi risklerle karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle toplu taşımaların planlanması engellilere risk oluşturmayacak şekilde yapılmalıdır.

Çalışmamızda engelli bireylerin karşılaştığı risklerin analiz edilmesi amaçlanmıştır. Bu çalışmanın daha başarılı olması açısından anket sürecinin de bu çalışmaya entegre edilmesi düşünülmüştür. 14 hafta ile sınırlı olan ders süresi, anket çalışması için gerekli olan Etik Kurul Raporu ile birlikte anket cevaplarının alınması-değerlendirilmesi-sonuçlandırılması süreçleri de göz önünde bulundurularak anket çalışması bu çalışmanın bir sonraki aşamasında gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda, çalışmanın devamı için gerekli alt yapıyı oluşturacak “Belirlenen Risklere Yönelik Düzenleme ve Uygulamaların Yeterliliği” ile ilgili öneriler geliştirilmiştir.

Proje çalışmamızın amacı doğrultusunda Türkiye’de ve Dünya’da bu konu üzerine yapılmış olan çeşitli çalışmalar incelenmiş, engellilerin toplu taşımada nasıl risklerle karşılaştığı analiz edilerek öneriler yapılmıştır.