TÜBİTAK Bilim Çocuk çeyrek asırdır sizlerle!
TÜBİTAK’ın Bilim Çocuk dergisi 25. yılını kutluyor. Çeyrek asırdır Bilim Çocuk, doğru bilimsel bilgiyi çocuklara uygun biçimde aktararak bilimsel farkındalık kazandırmak, bilim ve teknoloji okuryazarlığını geliştirmek, merak duygusunu artırarak araştırmaya yöneltmek ve tüm okurlarımızın birer bilim insanı olabileceklerinin farkına varmalarını sağlamak amacıyla hazırlanıyor. Okurlarımız dergimizi heyecanla takip ediyor; öğrendiklerini arkadaşlarıyla, aileleriyle, öğretmenleriyle paylaşıyor ve eğlenerek öğreniyor. Bilim Çocuk dergisi, 1996 yılında Bilim ve Teknik dergisinin çocuk eki olarak yayın hayatına girdi. 1998’de ayrı bir popüler bilim dergisi olarak yayımlanmaya başladı. İlk günden bu yana büyük bir heyecanla hazırlanan dergi okurlara yepyeni bakış açıları kazandırıyor. Türkiye’nin en çok satan dergisi olma gururunu yaşayan Bilim Çocuk’un okuyucu kitlesi de her geçen gün artıyor. Üstlendiği sorumluluğun farkında olan Bilim Çocuk ekibi, bilimsel içeriklerde yazılar hazırlıyor ve okurlarla etkileşim halinde içerik üretmeye devam ediyor. Okurların bilimsel gelişmeleri takip edilebileceği “Ne Var Ne Yok” köşesinde güncel haberler verilirken, küçük yaşlarda tanışmanın önemli olduğu düşünülen kodlamayla ilgili yeni bir köşe yayımlanmaya başlandı. Her ay farklı bilimsel konularda yazılar hazırlanıyor ve bilgiyi eğlenceli sunabilmek için zaman zaman artırılmış gerçeklik uygulamaları da devreye sokuluyor. Basılı ortamda aktarmanın güç olduğu bilgi ve görseller de kare kodlar aracılığıyla internet ortamında sunuluyor. Dergi içeriğinin bazı bölümlerinin sesli yayın platformlarından dinlenebilmesi de dikkat çekiyor . Bilimsel gelişmeleri yakından takip eden Bilim Çocuk dergisi, her ay bir önceki sayısından daha iyisini ortaya çıkarma anlayışı ve titiz bir çalışmayla hazırlanıyor. Bilim Çocuk, meraklı, araştırmacı, sorgulayan, gözlem yapan, hayal gücüne sahip, iyi birer bilim ve teknoloji okuryazarı olan bireyler yetiştirmek amacıyla hız kesmeden yayımlanmaya devam edecek.
TÜBİTAK’ın Bilim Çocuk dergisi 25. yılını kutluyor. Çeyrek asırdır Bilim Çocuk, doğru bilimsel bilgiyi çocuklara uygun biçimde aktararak bilimsel farkındalık kazandırmak, bilim ve teknoloji okuryazarlığını geliştirmek, merak duygusunu artırarak araştırmaya yöneltmek ve tüm okurlarımızın birer bilim insanı olabileceklerinin farkına varmalarını sağlamak amacıyla hazırlanıyor.
Okurlarımız dergimizi heyecanla takip ediyor; öğrendiklerini arkadaşlarıyla, aileleriyle, öğretmenleriyle paylaşıyor ve eğlenerek öğreniyor.
Bilim Çocuk dergisi, 1996 yılında Bilim ve Teknik dergisinin çocuk eki olarak yayın hayatına girdi. 1998’de ayrı bir popüler bilim dergisi olarak yayımlanmaya başladı. İlk günden bu yana büyük bir heyecanla hazırlanan dergi okurlara yepyeni bakış açıları kazandırıyor.
Türkiye’nin en çok satan dergisi olma gururunu yaşayan Bilim Çocuk’un okuyucu kitlesi de her geçen gün artıyor. Üstlendiği sorumluluğun farkında olan Bilim Çocuk ekibi, bilimsel içeriklerde yazılar hazırlıyor ve okurlarla etkileşim halinde içerik üretmeye devam ediyor.
Okurların bilimsel gelişmeleri takip edilebileceği “Ne Var Ne Yok” köşesinde güncel haberler verilirken, küçük yaşlarda tanışmanın önemli olduğu düşünülen kodlamayla ilgili yeni bir köşe yayımlanmaya başlandı. Her ay farklı bilimsel konularda yazılar hazırlanıyor ve bilgiyi eğlenceli sunabilmek için zaman zaman artırılmış gerçeklik uygulamaları da devreye sokuluyor. Basılı ortamda aktarmanın güç olduğu bilgi ve görseller de kare kodlar aracılığıyla internet ortamında sunuluyor. Dergi içeriğinin bazı bölümlerinin sesli yayın platformlarından dinlenebilmesi de dikkat çekiyor .
Bilimsel gelişmeleri yakından takip eden Bilim Çocuk dergisi, her ay bir önceki sayısından daha iyisini ortaya çıkarma anlayışı ve titiz bir çalışmayla hazırlanıyor.
Bilim Çocuk, meraklı, araştırmacı, sorgulayan, gözlem yapan, hayal gücüne sahip, iyi birer bilim ve teknoloji okuryazarı olan bireyler yetiştirmek amacıyla hız kesmeden yayımlanmaya devam edecek.